精華區beta sttmountain 關於我們 聯絡資訊
※ [本文轉錄自 sometimes 信箱] 作者: sometimes (渡) 看板: sttmountain 標題: [轉錄]【一些太魯閣語語料二】 時間: Mon May 18 17:27:00 1998 ※ [本文轉錄自 Office 看板] 發信人: rukaiboy.bbs@bbs.ntu.edu.tw (魯凱精神!!), 看板: Tayal 標 題: 【一些太魯閣語語料二】 發信站: 台大計中椰林風情站 (Wed May 13 19:47:40 1998) 轉信站: Zamenhof!server2.nccu!ctu-peer!news.nctu!news.ntu!Palmarama qEntaan saku gisu ku mEhapuy 你看到我正在煮飯 qEntaan nisu gisu su mEhapuy 我看到過你正在煮飯 =qEntaan misu gisu su mEhapuy qEntaan misu 我看過你 qEntaan saku 你看到(過)我 qEntaan mu da 我看過了 qEtaun saku saman ho? 你會看到我嗎? qEtaun misu ho 我會注意你喔 =qEtaun nisu ho qEntaan mu ka isu 我看過你 gisu ku mEqan buNa nEhoma tama su 我在吃你爸爸種的地瓜 =ga ku mEqan buNa nEhoma tama su gisu su mEqan buNa nEhoma tama su 你在吃你爸爸種的地瓜 =ga su mEqan buNa nEhoma tama su ga mEqan buNa 他在吃地瓜 phEmai 種 (命令式) phEmai buNa 種地瓜 (命令式) mEhoma ku buNa 我種地瓜 gisu ku mEhoma buNa 我正在種地瓜 ga mEkan buNa ka Ici gaga Ici在那正在吃地瓜 nEhoma tama su ka buNa nii 這是你爸爸種的地瓜 nari tama su ka patas nii 這是你爸爸買的書 bErigi 買 bErigi sa ku 買給我(命令式) mEnari tama mu da patas nii 爸爸買過這本書 mEnari tama mu ka patas nii 這本書是爸爸買的(過去) nari tama mu ka patas nii ? mEnari mu ka patas nii 這本書是我買的 nari mu da patas nii 我買了這本書 mha ku mari patas nii saman 我明天要去買這本書 =musa ku mari patas nii saman (小孩用語) usa mari 你去買 usa mari isu 你去買 qan 吃(命令式) ga su mEqan manu 你在吃什麼(確認) =gisu su mEqan manu 你在吃什麼 gisu ku mEqan hapuy 我在吃飯 gisu ku mEqan haouy bubu mu 我正在吃媽媽煮的飯 gisu ku mEqan buNa nEhapuy bubu mu 我正在吃我媽媽煮的地瓜 mEqan su inu 你要吃哪裡 mEqan su kEinu 你要吃哪一個 【待續】 -- 我的簽名檔只有九個字 -- ☆ [Origin:椰林風情] [From: m30.g4.ntu.edu.tw ] [Login: **] [Post: **] -- Origin: 柴門霍夫 IPA.DormC.nccu.edu.tw (140.119.145.100)