看板 HK_Comics 關於我們 聯絡資訊
轉貼自香港漫畫討論區: http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26894840&extra=page%3D1&page=73 頭2頁loop返上期野~ 之後幾頁就回憶下佢同采妮同子健D事~ 之後打比小馬, 叫小馬試下問子健真名~ 小馬轉頭覆話佢叫劉家健~ 南南唔信想去台灣搵采妮問問~ 鏡頭轉去牛姑係醫院~ 牛姑質問李建興 李建興係直認公司夾走牛姑女人, 但再話都估到牛姑會英雄救美, 等牛姑女人死前有個浪 漫回憶, 之後牛姑打左李建興一拳, 話好返實同李建興跟到尾~ 之後牛姑去探亞枝, 亞枝話個晚比牛姑救好開心, 覺得牛姑好man好威~(即係簡接令李建 興講既野冇錯). 牛姑見完亞枝就打比南南話會繼續為三聯出力同洪興玩到尾, 南南係機 場準備去台灣, 聽完個電話無名火起, 心諗你比人擺門搞到志高條line, 仲打電話黎講D 咁既野? 去完台灣返黎就送你一程~~ 鏡頭轉去三聯開會~ 南南未對牛姑做野, 三聯已經傾緊點對付洪興. 話已經人才濟濟~ 有智囊李建興, 行動組綠帽克, 外交九尾狐, 特別行動組察拉同小海 老臣子no輝, sky同鬚豪~ 又係例牌~ 鬚豪唔知小海有幾多料, 隻dup啦~ 當鬚豪叫完黎, 小海已經好似鬼咁漂左去 鬚豪而前, 講聲"在" 下回: 鬚豪醜怪收場?定? 金先生同察拉講,再有下次同你傾野就唔係我係丁大姐~ 察拉長身而起:唔通買起我? 南南企係采妮門口~ -- 慘...牛姑真的被挖出來領便當的 整個腦子被寫壞了... 看起來道友真的被惹火到不顧20多年交情 前不久還一起打生打死的 恭迎牛姑上路~~~~TT -- ※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc), 來自: 220.128.141.48 ※ 文章網址: https://www.ptt.cc/bbs/HK_Comics/M.1517971309.A.0DA.html
Guoplus: 牛姑這段在三小 整齣都被自己人銃康的XDDDD 02/07 11:04
zate: 完全沒邏輯,牛姑真的是回來上路的 02/07 11:26
kopune: 這樣子很浪漫嗎? 02/07 11:38
sashan: 白痴劇情 02/07 11:42
chuckni: 牛姑退出江湖是在外面呆傻了? 02/07 12:12
chuckni: 道友也是,牛姑已經是南飛之後碩果僅存的南哥組班底了說 02/07 12:13
chuckni: 送上路就送上路 02/07 12:13
monmo: 話說有哪位版友知道牛姑是哪一期被耀揚丟下樓的嗎? 02/07 12:25
Athchen: 220 02/07 12:57
Athchen: 雞棒死了 暗黑之門會有賠償服務 送察拉一程嗎 02/07 13:05
teruhyde12: 牛姑這角色有夠慘,不知所謂 02/07 13:29
goal56: 死吧 02/07 13:30
monmo: 複習完很想叫牛佬回去看220期........ 02/07 13:58
hide0325: 三聯準備倒了 敢惹陰險南 02/07 14:18
c93cj3: 牛姑跟他女人根本絕配 兩個腦殘 02/07 14:55
c93cj3: 陳浩南乃江湖大鱷 說送人上路就送人上路 沒在念舊情的 02/07 14:57
teruhyde12: 南哥都給機會了,牛姑這瘋子擺明要砍你你還溫良恭謙 02/07 16:49
teruhyde12: 讓喔,你期望南哥是耶穌嗎? 02/07 16:49
hugr85: 身中30幾刀的浪漫 02/07 17:03
XXXXDICK: 彩妮啪啪啪 02/07 17:41
lpca: 三聯盛世XD 東興之前還是第一大幫呢 哈 02/07 18:39
AnnandLeon: 那個亞枝腦袋真的壞慘惹、 02/07 20:43
AnnandLeon: 標準腦殘 02/07 20:43
yoyoflag: 牛姑搞到古二代 道友不可能念舊情的 02/07 23:07
night957: 牛姑改名叫黴菇好了... 02/07 23:28
blackone979: 這劇情腦殘的程度真讓人無法直視 02/08 07:08